Oud-raadslid Yasar Kaynak (77) overleden

HOOFDDORP Oud-PvdA-raadslid Yasar Kaynak is kort geleden overleden. Hij is vorige week in zijn geboorteland Turkije begraven. De PvdA'er is 77 jaar oud geworden.

Yasar Kaynak was gemeenteraadslid van 1987 tot 1990 en van 1991 tot 1993. Hij hield zich vooral bezig met emancipatie, gehandicaptenbeleid en volkshuisvesting. Om gezondheidsreden zag de Hoofddorper zich gedwongen om te stoppen met zijn raadswerk. De dochter van de PvdA'er, Filiz, is ook een raadsperiode raadslid geweest voor de PvdA.

Het oud-raadslid is vorige week in de gemeenteraad herdacht. Burgemeester Onno Hoes zei toen dat Yasar Kaynak bij zijn afscheid had verteld dat zijn vrouw hem had afgeraden om raadslid te worden. Het zou geen succes worden met zoveel geleerde mensen in de raad en de PvdA'er die onvoldoende Nederlands zou spreken. Yasar zette toch door en zijn raadslidmaatschap werd wél een succes.

Burgemeester Hoes herdacht ook oud-VVD-raadslid Peter van den Boom, die 23 maart overleed. Hij is drie raadsperiodes raadslid geweest. Op grond daarvan kreeg de Hoofddorper een koninklijke onderscheiding. De burgemeester roemde vooral de humor en het relativeringsvermogen van de VVD'er. “Als je maar genoeg af weet van iets onbelangrijks, word je vanzelf een deskundige”, zo luidde één van de uitspraken van Peter van den Boom. Zijn familie woonde de plechtigheid in de raadzaal bij.