• Jeroen Nobel, wethouder gemeente Haarlemmermeer.

    Jur Engelchor Fotografie

Oud-wethouder Nobel werkt niet mee aan raadsonderzoek honkbalstadion

HOOFDDORP Oud-wethouder Jeroen Nobel weigert mee te werken aan het raadsonderzoek naar de budgetoverschrijding bij de verplaatsing van het honkbalcomplex in Hoofddorp. Dat heeft hij in een e-mail aan de onderzoekers en aan de gemeenteraad laten weten.

Jeroen Nobel was jarenlang wethouder Financiën in Haarlemmermeer. Hij is sinds kort waarnemend burgemeester van buurgemeente Aalsmeer. Als wethouder Financiën had de PvdA'er een cruciale rol bij de financiële wanorde rond de verplaatsing van het honkbalstadion. Het project bleek achteraf ruim 8 ton meer te hebben gekost dan aan de gemeenteraad gemeld.

Nobel is eerder over de gang van zaken ondervraagd door de corporate controller van de gemeente. Het steekt de ex-wethouder dat hij op diens rapport geen weerwoord meer heeft mogen geven. Volgens hem kloppen de conclusies uit het onderzoek niet.

Volgens Jeroen Nobel heeft een nieuw interview met hem geen enkele toegevoegde waarde. Hij wijst erop dat er inmiddels een politiek debat in de gemeenteraad is geweest, waarbij er ook een politiek oordeel is geveld. Dat oordeel zal niet anders zijn als er nu wel hoor en wederhoor wordt toegepast, zo denkt Nobel.

De oud-wethouder vindt ook dat de politieke en bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het dossier over het honkbalcomplex volledig bij het zittende college van burgemeester en wethouders ligt, in bijzonder bij de wethouders Derk Reneman van Financiën en Adam Elzakalai van Sport.