• Ton Dijkstra

Ouderwets potje moddergooien

HOOFDDORP De raadsleden Kees van der Linden (Onafhankelijk Liberaal) en Anneke van der Veer hebben de behandeling van de Voorjaarsnota donderdag in de gemeenteraad aangegrepen voor een ouderwets potje moddergooien. Beiden voelden de behoefte elkaar eens flink door het slijk te halen.

Kees van der Linden begon het bal der moddergooiers door in zijn bijdrage de integriteit van raadsleden aan de orde te stellen. Hij sprak over raadsleden die in verband worden gebracht met oplichtingspraktijken. Van der Linden noemde geen namen, maar de goede verstaander had uiteraard al snel door dat hij zijn voormalige fractiegenote Van der Veer bedoelde.

Anneke van der Veer kon dit niet over haar kant laten gaan. In haar bijdrage sprak zij over 'spookraadsleden' die meer dan niet dan wel aanwezig zijn bij raadsvergaderingen. Er ontstond rumoer toen Van der Veer door burgemeester Theo Weterings min of meer werd gesommeerd te melden wie zij eigenlijk op het oog had.

Pas na de etenspauze kwam het onafhankelijke raadslid ermee voor de dag. Van der Veer zei dat haar medestanders dat haar had aangeraden. Uiteraard had Anneke van der Veer haar vroegere bondgenoot Kees van der Linden bedoeld. Van der Veer bestreed dat zij een oude rekening wilde vereffenen. Wel verheugt zij zich al op een discussie in de gemeenteraad over de integriteit van raadsleden.

Kees van der Linden en Anneke van der Veer zaten ooit samen in de fractie van Forza! Na een conflict besloten de twee samen een nieuwe fractie te vormen onder de naam Onafhankelijk Liberaal. Anneke van der Veer is ook daar weer vertrokken nadat zij weigerde opening van zaken te geven over berichten dat ze mogelijk betrokken was bij een grote fraudezaak. Sindsdien is Van der Veer onafhankelijk raadslid.