• Het uiteindelijke bedrag voor de overige postcode-winnaars.

  Redactie
 • Nielson trad op.

  Redactie
 • Nieuw-Vennep loopt uit voor het Postcode-feestje

  Redactie
 • Het plein staat stampvol

  Redactie
 • Vuurwerk bij de bekendmaking.

  Redactie

5832 euro per lot voor deelnemers Postcode Loterij Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP De hoogte van de prijs per lot van de deelnemers aan de Postcode Loterij Nieuw-Vennep is bekend: 5832 euro. Daar gaat 30 procent belasting af, waardoor er ongeveer 4.000 euro per lot over blijft. Ietsje teleurstellend voor de een, maar vooral 'mooi meegenomen' voor het gros van de winnaars. De hoogte werd zaterdagavond op Het Harmonieplein bekend gemaakt tijdens een groot feest, met optredens van Ruth Jacott en Nielson. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld presenteerde het Kanjerfeest.

Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 54,7 miljoen euro op de postcode 2151 BZ in Nieuw-Vennep. Tien winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 27,35 miljoen euro. Negen van hen zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair – een recordaantal. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 2151. 

Tijdens het Kanjerfeest werd het publiek geëntertaind door Postcode Loterij ambassadeur Gaston.

Gaston Starreveld verklapte al eerder: "De Postcode Loterij is duidelijk enorm populair in Nieuw-Vennep. In deze wijk zitten de meeste winnende loten ooit. Dat heeft natuurlijk wel invloed op de hoogte van het gewonnen bedrag per lot. Dat betekent ook dat we meer winnaars dan ooit hebben! Het gaat namelijk om duizenden, dus het zal wel een van de drukstbezochte en gezelligste Kanjerfeesten tot nu toe worden."

Tijdens het Kanjerfeest was het gezellig druk en begon het feestje al vroeg:

Wijkwinnaar Henk speelt met meerdere loten mee: "Het is zo spannend dat we er gewoon niet van kunnen slapen. Samen met andere wijkwinnaars hebben we een what's app groepje aangemaakt onder de naam 'de postcode wij(k) prijs, met de k tussen haakjes. Daarin speculeren we over bedragen, want we weten natuurlijk niet wat ons zaterdag te wachten staat. Hoe dan ook staat de champagne koud en vieren we het met z'n allen".

De verdeling van de 27,35 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Van de bekendmaking van het uiteindelijke bedrag voor de overige winnaars in het postcodegebied werd natuurlijk een groot feest van gemaakt. Zie daarvoor de video bovenaan dit bericht.