• pr

Benefiet kerstfestival in Hoofddorp voor Adamas en Bardo

HOOFDDORP In de Passage van het Cultuurgebouw vindt zaterdag 14 december voor het eerst de GIG Parade plaats, een benefiet kerstfestival voor het Adamas Inloophuis en Bardo. Tussen 12.00 en 18.00 uur wordt er van alles geboden: een goede doelen loterij, skippybal disco, kerstmarkt, giga kinderkerstkoor, lezing van arts palliatieve geneeskunde Christiaan Rhodius en diverse vormen van muziek.

Stichting GIG Haarlemmermeer is een jongerenstichting. Stichting GIG geeft onderwijs en kansen aan kinderen en jongeren door hun kunstzinnige en organisatorische talenten te ontplooien, en hen te leren om met dat ontplooide talent een steentje bij te dragen aan de samenleving. Dit jaar hebben de nieuwe organisatoren van stichting GIG de handen in één geslagen samen met oprichters Jamie Chua, Cynthia Chua, het cultuurgebouw, de gemeente Haarlemmermeer en de Rabobank om een splinternieuwe editie neer te zetten: GIG Parade.

De GIG Parade is een vernieuwing van GIG: een jaarlijks uitverkochte benefietshow in de Meerse. De afgelopen 12 jaar hebben honderden jongeren ruim €50.000 bijgedragen aan onze zieke medemensen. GIG is voor veel jongeren de eerste aanraking met vrijwilligerswerk en door GIG hebben meerdere scholen het kunstonderwijs in hun curriculum kunnen verbeteren. Bovendien is er talent ontplooid: verschillende oud-deelnemers zijn inmiddels naar conservatoria en andere kunstacademies gegaan, geven optredens op grote festivals, verschijnen op de nationale televisie en sommige hebben zelfs internationale bekendheid verworven.