• Gebruikt gereedschap inleveren kan nu ook bij BMB Techniek.

    Trudy Witteman

BMB Techniek helpt de hele wereld met gereedschap

Frans Witteman

VIJFHUIZEN "Hand - en elektrisch gereedschap dat wij weggooien kan mensen in Oeganda, Tanzania en Kameroen helpen zelfredzaam te worden en een menswaardig bestaan op te bouwen. Niet langer weggooien dus, maar inleveren", roept Richard Brouwer van BMB Techniek iedereen op. Zijn bedrijf aan de Kromme Spieringweg 545-A in Vijfhuizen is inzamelpunt geworden voor de stichting Vraag & Aanbod Internationaal (VAI). Overtollig gereedschap kan er elke werkdag in de kist gedeponeerd worden.

VAI zet zich al ruim 30 jaar in voor mensen aan de rand van de samenleving. Door samen te werken met lokale partijen komt de steun terecht op de plek waar de nood het hoogst is, legt directeur/vrijwilliger Daan van Es van VAI uit. "In ons depot in Alphen reviseren en verschepen tientallen vrijwilligers alle mogelijke soorten gereedschappen, naaimachines, computers en fietsen die per container naar onze lokale partij wordt gestuurd. Waar wij komen hebben de mensen echt helemaal niets en het gereedschap kan voor hen het verschil maken. Daarom zijn we zo blij met Richard. Dankzij zijn enthousiaste medewerking hebben we nu ook in deze regio een inzamelpunt."

Richard Brouwer kwam VAI op het spoor middels een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-dag van de Rabobank. En was direct geraakt. Richard: "Dit hoort bij ons bedrijf waar wij heel veel nieuw gereedschap verkopen en nu onze leveranciers en klanten de mogelijkheid kunnen bieden het oude gereedschap in te leveren voor het goede doel. De stichting kan gereedschap van de meest uiteenlopende beroepen gebruiken. Evenals dat van particulieren die gereedschap hebben liggen dat ze niet meer gebruiken. Weggooien? Dat gaan we niet meer doen."