• Trudy Witteman

Cultuuragenda Haarlemmermeer, tips: hcredactie@bdu.nl

Do 5 september

Hoofddorp

Muziek

Start Meerlive, vierdaags muziekfestival in centrum van Hoofddorp.

za 7 september

Vijfhuizen

Feestweek

Bierdrinken en braadworst eten. Niet pas in oktober, maar al in september. Oktoberfest, dat is het thema van de 40-ste Vijfhuizense feestweek die van 7 tot en met 14 september gehouden wordt. Hoofddorp

Hoofddorp

Muziek

Tot en met begin september is het Zomer op het Plein, vandaag is dus de laatste keer dat Hoofddorp Winkelstad het winkelend publiek trakteer op gratis muziek op het Polderplein-Buiten. Geniet tussen 12.30 en 16.30 uur vanaf de terrassen van Mooca, KFC en Zoet&Zalig van sfeervolle muziek.

Kaageiland

Natuur

Natuurhistorische polderwandeling over Kaageiland, aangeboden door IVN Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 13.00 uur bij Kaageiland, op de plek waar het pontje aankomt.

Badhoevedorp

Voetbal

Op de velden van RKSV Pancratius wordt in samenwerking met het Ramada Amsterdam Airport Schiphol gestreden om de Ramada Cup. Het internationale toernooi voor teams onder 13 jaar kent een ijzersterk deelnemersveld met onder andere Ajax, Feyenoord, AZ, Sparta Rotterdam, Anderlecht, RC Genk, RB Leipzig en Bayer Leverkusen. Het toernooi begint om 11.00 uur met de groepswedstrijd tussen Ajax en Bayer Leverkussen bij Pancratius.

Zo 8 september

Badhoevedorp

Voetbal

Finale Ramada Cup, 15.45 uur, RKSV Pancratius.

vr 13 september

Vijfhuizen

Dieren

Finale Beste Paard of de Beste Pony van 2019. Vandaag de finale tijdens het Horse Event in Expo Haarlemmermeer

Nieuw-Vennep

Theater

Theaterfestival de Grazende Zwaan in de polder in en rond monumentale boerderij Klein-Vennep. Nog tot en met zondag.

Hoofddorp

Foto's

Foto-expositie 'Open in het donker' waarin onderwerpen worden belicht waar jongeren mee te maken kunnen hebben, maar die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, van 15.00 uur tot 21.00 uur in Pier K, Raadhuisplein 9.

za 14 september

Haarlemmermeer

Cultuur

In het kader van Open Monumenten zijn er vandaag in diverse plaatsen in Haarlemmermeer monumenten open.

Aalsmeerderbrug

Lezing

Operatie Market Garden; Arnhem staat centraal in een lezing in het Crash Luchtoorlog en Verzetsmuseum '40-'45, aanvang 13.00 uur.

Hoofddorp

Foto’s

Foto-expositie ‘Open in het donker’ waarin onderwerpen worden belicht waar jongeren mee te maken kunnen hebben, maar die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. van 9.00 uur tot 15.00 uur in Pier K, Raadhuisplein 9.

Vijfhuizen

Ruimtevaart

15.00 uur, start tentoonstelling Supre:organism, Kunstfort bij Vijfhuizen, over de ruimtevaart. De tentoonstelling is te zien tot met 6 oktober.

Zo 15 september

Haarlemmermeer

Cultuur

In het kader van Open Monumenten zijn er vandaag in diverse plaatsen in Haarlemmermeer monumenten open.

Hoofddorp

Theater

Feestelijke seizoensopening met in schouwburg De Meerse, met previews van de voorstellingen in het
genre cabaret, kleinkunst en muziek, 20.15 uur.

Hoofddorp

Muziek

Genieten van Jazz and Wine voor het goede doel in De Meerse. Een eenmalige benefiet voorstelling ten behoeve van inloophuis Esperanza in het theater de Meerse te Hoofddorp, 15.30 uur.

Nieuw-Vennep

Muziek

Stichting Meer Jazz presenteert in De Rustende Jager een optreden van Yvonne Weijers & band, 15.30 uur.

Spaarnwoude

Muziek

Optreden in de Stompe Toren van Angels: zeventien kleurrijke vrouwen brengen wereldmuziek: popsongs, traditionals en Nederlandstalig, aanvang 14.00 uur.