• Google Maps

Gemeente zoekt naam voor zestal bruggen over de Hoofdvaart

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer gaat de zes bruggen over de Hoofdvaart bij Abbenes, Nieuw-Vennep en Lijnden een naam geven. En het goede nieuws is: daar mogen de inwoners bij helpen. 

Wie de namen Harp, Luit en Citer hoort, weet meteen waar het over gaat: de beroemde Calatrababruggen in Haarlemmermeer. Beeldbepalende iconen, en terecht dus dat ze ook gewoon een eigen naam hebben. Dat kan echter niet gezegd worden van zes andere bruggen over de Hoofdvaart. 

Zes oeververbindingen in de gemeente gaan al jaren naamloos door het leven. Twee in Abbenes (bij de Dr. Heijelaan en de Langerak), drie in Nieuw-Vennep (bij de Guldenweg, de Bosstraat en de Madeliefstraat) en een in Lijnden (bij het gemaal). En daar moet maar eens een eind aan komen, zo vindt de gemeente. 

En daar komt u om de hoek kijken. De inwoners van Haarlemmermeer krijgen namelijk een stem in het bepalen van de nieuwe naam van deze bruggen. Maar er zijn wel - strenge - voorwaarden aan verbonden. Zo mogen alleen namen van personen worden gebruikt die al 15 jaar of langer geleden zijn overleden, moet deze persoon zich altijd goed hebben gedragen en van bijzondere betekenis zijn geweest voor de gemeenschap en moet het gaan om iemand die in de buurt van de brug heeft gewoond. Als laatste mag de naam niet al elders in de gemeente voorkomen als straatnaam. 

Weet jij een geschikte naam voor (een van) deze bruggen? Je kan ze hier achterlaten. De Stratencommissie van de gemeente Haarlemmermeer bepaalt uiteindelijk uit alle inzendingen de nieuwe namen.