• Hein (r) en Arjan vertellen in het Fundament over Eten met Geweten

    Foto PR

Hein Stufkens over Eten met Geweten: Lekker alternatief, goed voor mens en dier

HOOFDDORP "Wat ik erg lekker vind? Vegetarische boerenkool. Geen worst, maar falafelballetjes, knoflook, kaas, een gesnipperd uitje. Het is helemaal niet moeilijk om klaar te maken. En de boerenkool-loempia's uit ons boek mogen er ook zijn."

Hein Stufkens, filosoof, schrijver en eigenaar van bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand, vertelt over zijn boek Eten met Geweten, dat hij 16 november in Hoofddorp presenteert ter gelegenheid van de Kookboekenweek. Hij komt op uitnodiging van boekwinkel 't Kruispunt, gevestigd direct naast de Joannes de Doperkerk.

"We zijn blij met zijn komst", zegt Ria Stolk namens de boekwinkel. "Eten met Geweten is een interessant kookboek dat goed aansluit bij de trends van deze tijd: gezond en duurzaam. Het past uitstekend in onze collectie, die gericht is op het Andere boek. Hein geeft zijn presentatie in het Fundament, de ontmoetingsruimte onder de kerk. Daar is volop kookgelegenheid en er kan dus ook iets worden klaargemaakt. Praten over eten en meteen proeven, betere promotie is er niet, toch? Hein neemt Arjan Houwaart mee, mede-auteur van Eten met Geweten. Aan hem is het koken wel toevertrouwd. Hij had jarenlang een eigen restaurant, maar is nu teamleider Horeca, Bakkerij, Toerisme op de KTS in Voorhout. Het wordt een interessante, maar ook lekkere middag."

Hein Stufkens heeft daarin alle vertrouwen. "Ik ben blij dat Arjan, die de recepten heeft samengesteld, mee komt. Nee, ik ga niet zelf koken. Dat kan hij veel beter. Ik heb het boek geschreven, maar de recepten zelf klaarmaken, zeker voor een gezelschap, is toch iets anders. Ik vertel over het hoe en waarom van het boek, dat goed past bij de maatschappelijke discussie die op het ogenblik wordt gevoerd. Het eten van vlees, het dierenwelzijn, het milieu, het zijn allemaal zaken waarbij we steeds vaker stil moeten staan als we moeten kiezen wat er op ons bord komt. Zelf ben ik mijn hele leven al vegetariër. Ik had al jong vriendschap gesloten met alles wat leeft. Daarbij hoort dat ik mijn vrienden niet opeet. Zo'n beslissing neem je volgens mij met je geweten en daar moet iedereen zelf uitkomen. Maar vegetarisch eten is niet extra moeilijk en zeker minstens zo lekker als een maaltijd met vlees. Dat laten Arjan en ik op 16 november proeven."

Eten met Geweten, Fundament. Datum: 16 november, Tijd 14.00-16.00 uur. Toegang gratis. Wel graag aanmelden: info@boekwinkelhetkruispunt.nl of tel. 023-5617392. Prijs: 22,50 euro. Na presentatie signeersessie.

Anja Maas