• Laaggeletterdheid

    Adobe Stock

Hulp voor laaggeletterden en digibeten Badhoevedorp

Wethouder Ap Reinders opent Taalpunt

BADHOEVEDORP Op donderdag 12 december rond 11:50 uur opent wethouder Ap Reinders (Werk & Inkomen) het Taalpunt in de bibliotheek in Badhoevedorp. Het Taalpunt is een laagdrempelige voorziening die mensen met een beperkte taalvaardigheid helpt om te kunnen (blijven) meedoen. Bij het Taalpunt Badhoevedorp kan men onder andere terecht voor advies over passende (digi-)taalcursussen, overzicht van aanbod in de buurt en aanmelding als vrijwilliger.

Bezoekers kunnen er terecht met al hun taalvragen. Bij het Taalpunt, onderdeel van het Taalhuis, kunnen volwassenen zich aanmelden om (beter) te leren lezen, schrijven of oefenen met spreken. Daarnaast kan men er beter leren rekenen en leren omgaan met de computer. De doelgroep bestaat uit expats, statushouders, vluchtelingen en autochtone laaggeletterden. Ook mensen die minder digitaal vaardig zijn kunnen er terecht.

Taalpunt Badhoevedorp bevindt zich in de bibliotheek op de eerste etage van het Dorpshuis in Badhoevedorp. Dit is het vierde taalpunt in de gemeente Haarlemmermeer. De andere taalpunten bevinden zich in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, de bibliotheek Nieuw-Vennep en in het PlusPunt in Zwanenburg. Het Taalpunt in Badhoevedorp is iedere donderdag van 10:00 - 13:00 uur open.