• De trotse winnaars met hun award.

    Frans Witteman

Jos Louman van Agterberg Vleeswaren mag zich dé ondernemer van 2019 noemen

ZWANENBURG Jos Louman van Agterberg Vleeswaren mag zich dé ondernemer van 2019 noemen. Tijdens de zeer druk bezochte Award Night van Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omstreken in eetcafé Het Zwaantje namen zijn zoons Roy en Nick de prijs in ontvangst. Maar er werden op 10 oktober meer awards uitgereikt.

Frans Witteman

Tot Nieuwkomer van het Jaar werd Scratch benoemd. De zaak aan de Dennenlaan is een combinatie van bakkerij en café. 'Het lijkt alsof iedereen zat te wachten op deze nieuwkomer. De jury hoopt dat het team van Marieke Nivard de komende jaren succesvol zal zijn'. De innovatie-award ging naar Gerko van Beem. Uit het rapport: 'Ondernemen vergt moed. Van winkel met plantjes is deze ondernemer uitgegroeid tot dé verandakoning van Nederland. Het tuincentrum heeft hij omgebouwd tot een lifestylecentrum dat uniek is in deze branche'.

Het winkelend publiek benoemde de jonge ondernemer Jordy Poelgeest tot Retailer van het Jaar. 'Wars van de traditionele kapsalons biedt hij zijn klanten een unieke ervaring. En dat wordt gewaardeerd.' De jury toonde zich verheugd dat Peter en José Pijnaker vanwege hun prachtige groentezaak hoge ogen heeft gegooid bij de 5.000 stemmers. 'Kleine ondernemers met een mooie winkel en dat al vele jaren lang'.

"Of je nou bij Don Bosco, de voetbalclub, de feestweek of de kortebaandraverij komt, dé ondernemer van 2019 speelt altijd een grote rol", zegt OVHZB-voorzitter Rob Koster voordat hij de naam bekent maakt. "Ook de vorige twee winnaars zetten zich enorm in voor onze gemeenschap. Het is geen toeval dat ondernemers die op maatschappelijk vlak zo waardevol zijn, ook heel succesvol zijn met hun bedrijf."

Koster laat weten het betreuren dat het met de gezondheid van winnaar Jos Louman niet goed gaat. Het is om die reden dat Nick en Roy, mede namens hun broer Dave, de award in ontvangst nemen. Met z'n drieën runnen ze het familiebedrijf waar ambacht bovenaan staat.. "Trots, heel trots", is hun reactie. "Vader Jos verdient deze prijs. Een van de dingen die hij ons geleerd heeft is dat wie goed doet, goed ontmoet. Hij geeft zelf het goede voorbeeld."