• Frans Tol

'Kerstmarkt Nieuw-Vennep wordt dorpsfeest'

NIEUW-VENNEP Net als de succesvolle kerstmarkt bij kinderboerderij Dierenvreugd - die afgelopen zondag gehouden werd - wordt de kerstmarkt op het Harmonieplein in de Nieuwe Kom een echt dorpsfeest. Deze kerstmarkt die vrijdag 20 december 2019 om 16.00 uur start en dan tot 21.00 uur zal duren wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Koepelcommissie, MaatVast, Pier K en de Dorpsraad. Sjors van der Vlugt van Pier K: “Met zo’n 40 allemaal overdekte kramen, met 8 foodkramen, met non-stop optredens van bekende artiesten uit de regio, wordt het een echt feest. Met die overdekte kramen zal dus iedereen in geval van regen toch droog kunnen winkelen.”

Dankzij de vrijwilligers is het mogelijk om alles zo feestelijk mogelijk aan te kleden

Op het Harmonieplein zullen zo’n 20 verlichte kerstbomen geplaatst worden door Gert-Jan van den Nieuwendijk, de plantenman van Somkido uit de Elemastraat, die ook het hele plein feestelijk gaat versieren. Hij zal er zelfs een kraam hebben met ook mooie 1 euro aanbiedingen. Piet Kwak van de Koepelcommissie is enthousiast: ”De bezoekers komen al het plein op via versierde bogen en dankzij de vele vrijwilligers die zich hebben aangeboden om ons te helpen, is het mogelijk om alles zo feestelijk mogelijk aan te kleden. In de overdekte kramen zal van alles te koop zijn. Men kan er allerlei kerstcadeaus vinden, maar ook op het gebied van eten en drinken is er een groot aanbod.” Kwak wijst bovendien op de barbecue en de Duitse braadworsten van slager Chiel van IJzendoorn, op Da Fincy met zijn verfijnde saté, de snackbar van Frans Mallo, de kraam met sushi’s, en die met heerlijke echte PadThai van een echte Thaise familie uit Nieuw Vennep. Bovendien zal de kaasmakersfamilie van Wees van de Rijnlanderweg er zijn met een kraam. En om de dorst te stillen zal buiten de kerstbar van het Ontmoetingscentrum geopend zijn en binnen de kerstbar van Pier K in het Pier Café.

VOEDSELBANK Samen met de Rotary van 1852 steunt de organisatie de winteractie voor de voedselbank. De opbrengst daarvoor zal rond 18.00 uur bekend gemaakt worden door hopelijk een wethouder en waarschijnlijk Rotary-man Gert Kroon. Piet Kwak benadrukt het goede overleg tussen de organisaties van de twee kerstmarkten: ‘Wij hebben natuurlijk moeten zorgen dat die twee markten niet tegelijkertijd plaats zouden vinden. Dus hebben we onderling overlegd en informatie uitgewisseld. Dan werkt het ook als een soort kruisbestuiving.” De non-stop muziek zal op het Harmonieplein voor 80% bestaan uit kerstmuziek. Daar zullen optredens zijn van o.a. het Dickens Gospelkoor Charlie, de Vennepse zangeres BoAnna, de Saxolious Band, de band van leerlingen van de Pier K muziekschool met de naam The Nhee’s en meerder lokale helden. Tussen de optredens door zal er een DJ voor de kerstmuziek zorgen. Het organiseren is financieel o.a. mogelijk dankzij de wijkbudgetten en sponsoring via materiële zaken. Piet Kwak: “En de steun vanuit de gemeente was subliem.”

Frans Tol