• Trudy Witteman/archief

Lichtjesavond op Monument MH17

VIJFHUIZEN Op het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen wordt op vrijdag 22 november een Lichtjesavond gehouden. Centraal staan de herinnering, het licht en de verbondenheid. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Ieder die een overleden dierbare wil herdenken is welkom. Waar iemand zijn laatste rustplaats heeft maakt niet uit.

De Lichtjesavond is een initiatief van de Vrienden van het Nationaal Monument MH17 en wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. De Vrienden willen mensen in deze donkere dagen van het jaar in de gelegenheid stellen hun overleden dierbaren in een warme en gepaste sfeer te herdenken door het opsteken van lichtjes en het luisteren naar gedichten en muziek. Het monument wordt onder meer verlicht met fakkels en bij elke boom wordt een lichtje ontstoken. Hierdoor ontstaat een lint van 298 lichtjes om de herinnering aan de MH17-slachtoffers levend te houden. Zelf een lichtje meebrengen en neerzetten op het monument dat saamhorigheid en verbinding symboliseert, is ook mogelijk. Tegen vergoeding zijn warme drankjes verkrijgbaar.

Sandra Been en Annet Bootsman die samen Vocal Power vormen zingen een aantal toepasselijke liederen. Waaronder 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen en 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Omdat op bijzondere momenten muziek alle talen spreekt en verdere uitleg overbodig is.