• Marco Stork

Nieuwe Jumbo in centrum Hoofddorp open op 19 februari

HOOFDDORP Met de komst van een Jumbo wordt de supermarkttaart in Hoofddorp opnieuw verdeeld. De winkel gaat 19 februari open op de Marktlaan 31, midden in winkelcentrum Vier Meren, naast C&A. Op de plek zat Xenos.

Franchisenemer wordt Jack Hofman, die al 12 jaar een Jumbo heeft in winkelcentrum Skagerhof. "In Hoofddorp is ruimte genoeg voor een tweede Jumbo, want we zitten hier lang niet aan de landelijke dekking van 22,3 procent. Ook straks na de opening niet," verklaart hij de keus voor een tweede winkel. "Bovendien komen er de komende jaren veel mensen bij in Hoofddorp. Er is dus ruimte voor een extra supermarkt."

"De nieuwe Jumbo wordt een stuk groter dan in Skagerrak en voorzien van een enorm assortiment, wat voor een deel gericht is op bijzondere doelgroepen. Zo zijn er afdelingen veganistisch, glutenvrij en vegetarisch. Ook worden in de winkel maaltijden bereid, dagverse pizza's gemaakt en kip gegrild. Verder vind je er ook het uitgebreide La Place assortiment. De inrichting gebeurt via de allernieuwste innovaties op energiegebied. Verder is zelfscan mogelijk."

Hofman is een bekende ondernemer in Haarlemmermeer en sponsort SV Hoofddorp en Meerlive. Het is daar logisch dat hij waar mogelijk inzet op lokale producten. "Dat betekent bijvoorbeeld brood van de Hoofddorpse bakker Gorthuis, grillworst van Agterberg uit Zwanenburg en aardappelen van de familie Munsterman uit Burgerveen." Hij is dan ook trots dat hij en zijn vrouw Roos een tweede supermarkt openen zodat voor nog meer mensen Jumbo dichtbij is. "Ik denk dat het goed is voor het gehele winkelgebied waar we ons gaan vestigen, er is daar al jaren sprake van leegstand."

Deze weken is de ondernemer druk bezig met het werven van personeel. "Alles loopt uitermate vlotjes. Er komen honderd mensen te werken en zo goed als alle plekken zijn al bezet, alleen zoeken we nog wat weekendkrachten en vakkenvullers."

"Het wordt voor mij na 21 jaar ondernemerschap een mooie uitdaging een succes van mijn tweede Jumbo te maken. En dat gaat lukken, want de winkels versterken elkaar alleen maar. Of ik in de toekomst een derde filiaal wil? Graag!"

Volg de vorderingen van de verbouwing via de facebookpagina, jumbo Hofman Marktlaan.