• Zoon en vader, Ruben en Hartger Pen, zijn bijna klaar voor de opening op 16 november van Q Beach

    Renée Heijmans

Q Beach: Een strandtent voor Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Op 16 november opent Q Beach voor het eerst officieel de deuren voor het dorp: een warme horecagelegenheid met de uitstraling van een gezellige strandtent, compleet met 240 m2 aan terrassen en strand voor de deur! Q Beach heeft het dorp iets nieuws te bieden. "Een bar met eten, in plaats van een restaurant met drinken. Niet het traditionele voor-hoofd-na gerecht, maar het 'sharing' concept: samen meerdere lekkere hapjes van ons menu uitkiezen. De gerechten komen van rond de Middellandse zee: van spaans, italiaans en grieks tot noord-afrikaans, En we maken alle producten zelf, tot de sauzen aan toe, " vertelt Ruben Pen, die samen met zijn vader Hartger de zaak gaat runnen. De scepter in de keuken wordt gezwaaid door de 25-jarige chef-kok Oscar Pols, die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft opgedaan in gerenommeerde restaurants in Amsterdam. Naast een plek om heerlijk te bivakkeren wil Q Beach ook de functie van een woonkamer vervullen. "Een warme, gezellige plek in het dorp, met een lange aanschuiftafel van 5 meter lang, waar we allerlei activiteiten kunnen organiseren." Als mogelijke opties komen een bloemschikcursus, kooklessen of een samenwerking met de muziekschool voorbij. Maar ook andere manieren van lokale samenwerking krijgen vorm. "Zo worden onze shirts gesponsord door Van Speijk en gaan zij ons servies verkopen, dat wij speciaal in Spanje hebben ingekocht." Bij Q Beach is duurzaam het motto, zowel in het gebruik van duurzame energie als in de werkwijze: "We gooien niets weg!"

Hartger Pen pacht al 17 jaar de bar bij Tennisvereniging Badhoevedorp en werd benaderd door de gemeente Haarlemmermeer of ze interesse hadden om op deze locatie een bar neer te zetten. AM wonen, de projectontwikkelaar die huizen gaat bouwen in Badhoevedorp, heeft het pand neergezet en heeft op de 1ste etage kantoren en een informatieplek.

Voor Hartger Pen was dit een unieke kans voor deze horecafamilie om een droom waar te maken. Samen met zoon Ruben, die al vanaf zijn 13de jaar in de zaak van zijn ouders aan de afwas stond en die voor de zomer zijn opleiding op de hogere hotelschool had afgerond. "We wilden altijd al samen iets opzetten en nu gaat het werkelijk gebeuren. En ja, soms is het wel eens lastig om met familie samen te werken. Maar zonder wrijving geen glans, en over het algemeen gaat het gewoon goed!"

Op 16 november is van 10.00-18.00 uur de feestelijke openingsdag, met om 11.00 uur de officiële opening door commissaris van de Koning in Noord-Holland Arthur van Dijk en wethouder Mariette Sedee en om 15.00 uur de kinderopening. Iedereen is van harte welkom om op deze dag langs te komen en bij Q Beach om te proeven, te ontdekken en te doen. En vanaf 18.00 uur op deze dag is Q Beach open en klaar om de eerste gasten te ontvangen. Q Beach is van 10.00-24.00 uur geopend door de week en in het weekend van 09.00-01.00 uur. Sloterweg 149 in Badhoevedorp (op de oude A9).

Renée Heijmans