• Archief

Sluiting massagesalons leidt tot vragen HAP

HAARLEMMERMEER Het recente besluit van burgemeester Marianne Schuurmans om zes massagesalons in Haarlemmermeer voor drie maanden te sluiten omdat er seksuele handelingen werden verricht, heeft bij lokale partij HAP de nodige vragen opgeroepen. Raadslid Jeanette Koolmoes heeft de schriftelijke vragen gesteld namens haar fractie.

Een mystery guest die namens de gemeente in de betrokken salons ging controleren, kwam tot de conclusie dat de dienstverlening niet beperkt bleef tot masseren. Er werden ook seksuele diensten aangeboden. Dat is op grond van de exploitatievergunning verboden.

HAP-raadslid Koolmoes wil eerst weten hoeveel massagesalons Haarlemmermeer eigenlijk telt. Daarnaast werd in de berichtgeving gemeld dat bij één van de zes salons vermoedelijk sprake was van vrouwenhandel of gedwongen prostitutie. Het raadslid is benieuwd of dat vermoeden juist is gebleken.

Jeanette Koolmoes vraagt het college ook of er hulp of zorg is geregeld voor de vrouwen die gedwongen aan het werk waren. Zij wil ook weten of er mogelijk andere redenen waren om de massagesalons te sluiten, zoals andere illegale praktijken. Het raadslid is tot slot benieuwd of de massagesalons hun deuren over drie maanden weer gewoon mogen openen.