• Violiste Jessie May Smart is één van de nieuwste aanwinsten van de band.

Steeleye Span viert in Poppodium Duycker haar 50-jarig jubileum

HOOFDDORP Op zaterdag 16 november om 19.30 uur opent Poppodium Duycker de deuren voor Steeleye Span. Deze 'monumentale' band legde in 1969 het fundament voor folk rock en wordt gezien als één van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis.


De sprankelende blend van folk en rock bevrijdde het folkgenre uit de sfeer van achterkamertjes en pubs. Daarmee werd het genre ook internationaal erkend bij een groot publiek. Van de reeks albums die Steeleye Span in de afgelopen 50 jaar heeft uitbracht, gelden sommige als muzikale monumenten. Wie kent nu niet het nummer 'All around my hat' dat tien jaar achtereen in de top 2000 stond.

Het geheim achter hun schijnbaar eeuwige succes is dat ze voortdurend zoeken naar vernieuwing en steeds nieuwe talenten aantrekken. Daarmee weten ze elke generatie folk rockliefhebbers aan te spreken.

De huidige bezetting, zoals altijd geleid door de iconische zangeres Maddy Prior, bestaat verder uit Benji Kirkpatrick (zang, gitaar en bouzouki), Liam Genockey (drum), Andrew Sinclair (gitaar), Julian Littman (gitaar), Roger Carey (bas) en één van de nieuwe aanwinsten Jessie May Smart (viool). Deze muzikanten hebben allemaal naam gemaakt binnen het genre .


Deze zevendelige bezetting bouwt voort op de geschiedenis en vult de avond met favorieten en verrassingen. Steeleye Span staat klaar om hun succes te markeren met deze 50th anniversary tour. Gevierd door een band die nog net zo creatief en vitaal is gebleven als jaren geleden.


Tickets zijn online en aan de deur verkrijgbaar. Meer informatie via www.duycker.nl