• Eric Hoenson

'Stoepliefde' Jan en Anna houdt al zestig jaar stand

ZWANENBURG Op woensdag 21 augustus bezoekt burgemeester Marianne Schuurmans Jan Johannes van Wieringen geboren 2 september 1933 te Haarlemmermeer en Anna van Wieringen-van Groningen geboren 28 december 1931 te Amsterdam om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locatie: Populierenlaan 137, Zwanenburg

Het echtpaar kreeg verkering op de stoep van het Tivoli hotel te Zwanenburg. Ze zijn getrouwd in Amsterdam en hebben vervolgens vier jaar ingewoond bij de ouders van mevrouw in Amsterdam Osdorp. In 1963 kregen ze een eigen woning in Nieuw Osdorp en in 1979 zijn ze naar Zwanenburg verhuisd. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Jan was draglinemachinist van beroep, is daarna bestuurder bij de landelijke vakbond geweest en vervolgens vertegenwoordiger in graafmachines en aanverwante artikelen. Anna was huiskamer-assistente in het Juliana ziekenhuis en later in het Leo Polak bejaardenhuis.

Meneer en mevrouw denken graag terug aan de leuke vakanties die ze in Canada en Oostenrijk hebben doorgebracht en ook aan de mooie tijd in hun zomerhuis in de Eendrachtspolder.