• PR

Vier schrijvers presenteren verhalenbundel Rond de Sloterbrug

BADHOEVEDORP De schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman, Kees Loogman en Kees Schelling publiceren een boek met 36 verhalen en foto's over de naoorlogse jaren in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp. Ze hun boek 24 januari vanaf 14.00 tot 16.30 in 't Rietland, Chr.Huygensstraat 21, te Badhoevedorp. Tel: 020-6594444.

Het zijn de jaren vijftig en zestig. Vier jongens met melkboerenhondenhaar groeien op in de polders rondom de Sloterbrug. Net als zovelen waaieren ze rond hun twintigste levensjaar uit, ze studeren, werken en starten een gezin. Maar in het achterhoofd spelen altijd de verhalen over die immer veranderende polders. Verhalen gebaseerd op hun eigen herinneringen en op die van anderen uit Oud-Osdorp, Sloten en Badhoevedorp. Naarmate de jaren verstrijken groeit het besef dat die verhalen niet mogen verdwijnen. En is er het verlangen om terug te blikken. Met de 36 verhalen en vele foto's in dit boek keren de schrijvers terug naar hun wortels, en misschien ook wel naar de uwe. Ze gaan terug naar de naoorlogse jaren rond de brug. Daarmee zijn de 'oude' verhalen nog lang niet allemaal verteld. Dit boek is het eerste in een unieke reeks vol lokale geschiedenis in tekst en beeld.

Rond de Sloterbrug is vanaf 24 november te verkrijgen bij boekhandel Meck & Holt in Amsterdam, boekhandel Jaspers in Badhoevedorp en via www.ronddesloterbrug.nl