• Eric van Lieshout

Wethouder Nobel vindt twee extra Schipholbanen 'niet aan de orde'

HAARLEMMERMEER Wethouder Jurgen Nobel van Luchthavenzaken is niet onder de indruk van de boodschap dat Schiphol in Haarlemmermeer in de toekomst twee extra banen wil aanleggen en wil groeien tot 800.000 vluchten per jaar. Volgens hem is die uitbreiding 'helemaal niet aan de orde'.

Nobel beantwoordde donderdag tijdens de raadsvergadering een vraag van fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer. Die had op een bijeenkomst van de Dorpsraad Zwanenburg gehoord dat Schiphol grootse plannen heeft voor de toekomst: een tweede Kaag- én Polderbaan en dus 800.000 vliegbewegingen per jaar.

De wethouder kende het bericht wel, maar deed het af als een 'toekomstverkenning'. “Het is niet iets wat Schiphol op dit moment wil.'' Nobel zei dat er weliswaar een reservering is voor een parallelle Kaagbaan, maar dat Haarlemmermeer al heel lang van mening is dat die reservering moet worden geschrapt.

Een parallelle Polderbaan komt volgens wethouder Nobel in geen enkel stuk voor en moet daarom niet erg serieus worden genomen.