• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Wethouder Reinders vertrekt en wordt burgemeester in Stichtse Vecht

HOOFDDORP Wethouder Ap Reinders (HAP) wordt de nieuwe burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. De gemeenteraad van die gemeente heeft hem donderdagavond voorgedragen. De verwachting is dat Reinders februari volgend jaar wordt geïnstalleerd.

Ap Reinders liet via Twitter weten erg blij en vereerd te zijn met de voordracht 'en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen'.

Reinders (46) is een geboren en getogen Hoofddorper. Hij was in het verleden voorzitter van de gemeentelijke Rekenkamercommissie (RKC). In 2013 werd hij lid van de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP).

Een jaar later werd Reinders na succesvolle verkiezingen voor de HAP deeltijd wethouder, evenals partijgenote Marjolein Steffens-van de Water. Bij de verkiezingsuitslag van november vorig jaar behaalde de HAP opnieuw een prima resultaat. Dat had tot gevolg dat Ap Reinders terugkeerde als voltijds wethouder. Hij heeft nu de portefeuilles economie en ondernemerschap, werk en inkomen en arbeidsmartktbeleid onder zich.

Het is voor het eerst dat een lid van de lokale partij HAP elders in het land burgemeester wordt.