• Rob Joore

Winnaars Postcode Loterij Nieuw-Vennep hoeven zich niet rijk te rekenen

NIEUW-VENNEP Eerdere berekeningen over prijzen van wel 19.000 euro netto per lot konden de prullenbak in. De winnaars van de Kanjerloterij van de Postcode Loterij hoeven zich niet rijk te rekenen vanwege het grote aantal winnaars. Ze kregen uiteindelijk niet meer dan ruim 4.000 euro netto per lot. Nog nooit viel de prijs zo laag uit. Neem bijvoorbeeld de winnaars een jaar geleden. In Glimmen stond de wijkprijs op liefst 76.000 euro per lot. De reden: het postcodegebied is heel klein, er waren slechts 255 mensen die een lot hadden gekocht. In Nieuw-Vennep waren dat er veel meer.

  

Dit weekend is het desondanks feest voor de inwoners van Nieuw-Vennep. Morgen, zaterdag 4 januari, houdt de Postcode Loterij daar het Kanjerfeest voor de wijkbewoners. Tijdens dit feest, met optredens van Ruth Jacott en Nielson, maakt de Postcode Loterij bekend wat de hoogte is van het gewonnen bedrag per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld presenteert het Kanjerfeest. 

Het feest vindt plaats op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Het feestterrein gaat open om 16.30 uur. 

MULTIMILJONAIR Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 54,7 miljoen euro op de postcode 2151 BZ in Nieuw-Vennep. Tien winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 27,35 miljoen euro. Negen van hen zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair – een recordaantal. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 2151. Zij wachten nu in spanning af wat hun lot waard is.

POPULAIR Gaston Starreveld verklapt alvast: "De Postcode Loterij is duidelijk enorm populair in Nieuw-Vennep. In deze wijk zitten de meeste winnende loten ooit. Dat heeft natuurlijk wel invloed op de hoogte van het gewonnen bedrag per lot. Dat betekent ook dat we meer winnaars dan ooit hebben! Het gaat namelijk om duizenden, dus het zal wel een van de drukstbezochte en gezelligste Kanjerfeesten tot nu toe worden."

Het is zo spannend dat we er gewoon niet van kunnen slapen.WINNAARS Wijkwinnaar Henk speelt met meerdere loten mee: "Het is zo spannend dat we er gewoon niet van kunnen slapen. Samen met andere wijkwinnaars hebben we een WhatsApp groepje aangemaakt onder de naam 'de postcode wij(k) prijs, met de k tussen haakjes. Daarin speculeren we over bedragen, want we weten natuurlijk niet wat ons zaterdag te wachten staat. Hoe dan ook staat de champagne koud en vieren we het met z'n allen".

De verdeling van de 27,35 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.