• import

'Parkeersysteem Shop & Go werkt niet goed'

HOOFDDORP De pas ingevoerde parkeervoorziening Shop & Go in het centrum van Hoofddorp, waarbij de bedoeling is dat automobilisten kort parkeren om snel een boodschap te doen, werkt in de praktijk niet goed. Van doorstroming op parkeerplekken is nauwelijks sprake.

Dat zei HAP-raadslid Henk van Steenis donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad. Volgens hem moeten automobilisten een lening afsluiten om hun wagen de hele dag te laten staan, omdat het parkeertarief naar forse bedragen oploopt. Van Steenis vroeg om een snelle evaluatie van het nieuwe parkeerregime.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer was dat echter niet van plan. Hij weersprak de beweringen van het raadslid. Volgens de wethouder blijkt uit de gebruiksgegevens van de bewuste parkeerplekken dat er helemaal niet langdurig wordt geparkeerd.

Reneman was het er wel over eens dat er in de straten betere communicatie moet komen over Shop & Go. Automobilisten zouden nu onvoldoende weten waar ze aan toe zijn. De wethouder stelde voor om borden met de tekst 'Winkelen en wegwezen' neer te hangen, omdat dit de lading volgens hem het beste dekt.

Raadslid Van Steenis was verrast door het antwoord van de wethouder. Hij ging nog eens navragen hoe zijn informanten aan hun ervaringen komen.