• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Parklanden in Park21 een blijvertje

HOOFDDORP Het recreatief agrarisch park Parklanden in Park21 heeft een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente gesloten voor de komende tien jaar. Daarmee is het park een blijvertje. Dat is dinsdag tijdens het wekelijkse persuurtje door de gemeente bekendgemaakt.

Parklanden is een stuk agrarisch grond van 60 hectare tussen de Rijnlanderweg en de A4. Het park is een initiatief van Koos van Wees, Ton van Schie, Paul Munsterman en Abram Rus. Ze willen met het project de agrarische sector op aantrekkelijke wijze aan een breed publiek tonen. Zo konden burgers afgelopen voorjaar zelf hun fruitboom planten in het gebied. Eerder konden liefhebbers ook genieten van koeiendansen.

Op de agrarische grond van Parklanden worden verschillende agrarische producten geteeld, zoals aardappelen, tarwe, mais en gras. De aardappelen zijn geschikt om friet van te bakken en van de tarwe worden allerlei meelproducten gemaakt. De mais en het gras dienen als veevoer voor de koeien, voor de productie van melk en boerenkaas.