• Ton Dijkstra

'Participatie voor nieuwe speelplekken deugt niet'

HOOFDDORP De participatie die het college van burgemeester en wethouders heeft opgezet voor de nieuwe inrichting van speelplekken deugt niet. Dat vindt raadslid Anneke van der Veer. Zij heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld.

De gemeente wil elf speelplekken opnieuw inrichten. Mensen worden op de website van de gemeente uitgenodigd om een keuze te maken uit twee of drie verschillende ontwerpen.

Anneke van der Veer vindt deze manier van participatie 'krampachtig en ondoordacht'. Zij wijst erop dat bijvoorbeeld inwoners van Abbenes zo ook hun mening kunnen geven over een speelplek in Hoofddorp. Sterker nog: een ondernemer die commerciële belangen heeft bij zijn eigen plan kan zijn personeel opdracht geven op zijn ontwerp te stemmen.

Volgens raadslid Van der Veer is het de verantwoordelijkheid van het college om dit soort zaken te voorkomen. Zij benadrukt dat de participatie bij speelplekken al eerder verkeerd is gegaan.

Anneke van der Veer wil van het college weten in hoeverre de mening van omwonenden zwaarder wordt gewogen dan die van anderen. Het raadslid vraagt ook of de dorps- en wijkraden op de hoogte zijn gesteld van de plannen.