• Forza!

Paul Meijer onder vuur door tweet

HOOFDDORP Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! is vorige week onder vuur komen te liggen bij zijn collega's in de raad door een omstreden tweet over HAP-fractieassistent Henk van Steenis. Hij twitterde tijdens een debat over het beleid in de Vervoersregio Van Steenis een 'ramp' te vinden. Er werd ook een foto van de HAP'er bijgeplaatst.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip was daar zo woedend over dat hij nog tijdens de vergadering probeerde 'in te breken'. Dat werd hem niet toegestaan. Rip haalde bij de stemmingen alsnog zijn gram.

Hij wilde een reactie van zijn collega's op het in zijn ogen 'respectloos, beschamend en acollegiaal' gedrag van Meijer. "Mijn fractie pikt dit niet. Het is van een totale idioterie", aldus Johan Rip.

Andere fracties spraken ook hun afkeuring uit over het twittergedrag van Meijer. Fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks vond dat dit soort incidenten het aanzien van de gemeenteraad schaadt. Een werkgroep uit de raad buigt zich op dit moment over normen en waarden, oftewel wat er wel en niet kan in de gemeenteraad.

Opvallend was de reactie van Meijers fractiegenoot Michel van Dijk. Hij sprak over een 'zeer onfatsoenlijke tweet' van zijn collega. "Dit had niet mogen gebeuren." Van Dijk wees tegelijkertijd wel op andere berichten die op Twitter worden geplaatst. Die zouden ook niet erg vriendelijk zijn.

Paul Meijer kon zelf niet reageren op de aantijgingen. Hij was ziek naar huis gegaan. Het raadslid laat desgevraagd weten niet van plan te zijn om zijn excuses aan te bieden voor de tweet. Volgens Meijer heeft hij Van Steenis helemaal niet uitgescholden maar vond hij de HAP'er gewoon 'een ramp' in het debat. Daar is in de ogen van Meijer helemaal niks mis mee.

Paul Meijer wijst er daarnaast op dat Johan Rip veel ergere tweets plaatst. Die is daarom de laatste die hem terecht zou moeten wijzen. "Rip wordt steeds radicaler", aldus Meijer.

Het is niet voor het eerst dat er beroering is over twitterberichten van Paul Meijer. Die stelt zich steeds op het standpunt dat hij zelf wel uitmaakt wat hij op sociale media plaatst.