• pr

Jongereneducatieproject Poppodium Duycker creëert superhelden

HOOFDDORP – Voor ruim twintig jongeren uit Hoofddorp en Atlanta ging afgelopen zondag Bootcamp 8.0 van start. Bootcamp is een educatieproject van Poppodium Duycker waarin jongeren hun eigen professionele theatershow produceren. Het eindresultaat van 'Bootcamp 8.0: superheroes, senses en citizens' is te zien op vrijdag 23 augustus in Schouwburg De Meerse.

Bootcamp wil een belangrijke bijdrage leveren aan de betrokkenheid van jongeren op het gebied van podiumkunsten door ze te laten ervaren wat het inhoudt om een theaterstuk te schrijven, te ontwerpen en op te voeren. De deelnemers van Bootcamp 8.0 zijn zorgvuldig gescout en bezitten allen een eigen talent.

Dit jaar gaan de talenten werken aan een voorstelling met het thema superheroes, senses en citizens. Wie is jouw favoriete superheld? Wat zou jouw superkracht zijn? Wanneer had je een superheld nodig of moest je een superheld zijn? Hebben superhelden een zesde zintuig? Allemaal vragen die de deelnemers meenemen en verwerken in de eindvoorstelling Bootcamp 8.0.

Naast het betrekken van talent wil Bootcamp ook andere jongeren inspireren, vertelt Lotte Lammers, artistiek leider bij Duycker. "De meeste educatietrajecten stimuleren laagdrempelige participatie van een zo groot mogelijke groep. Bootcamp onderscheidt zich van andere educatieprogramma's doordat wij een klein aantal deelnemers laten excelleren. Deze uitgangspunten lijken ver uit elkaar te liggen maar wij geloven dat ze elkaar, met de juiste aansturing, kunnen versterken." Het is de bedoeling dat een kleine groep zeer gemotiveerde en vaardige jongeren een voortrekkersrol speelt en inspiratie biedt voor jongeren die (nog) niet met podiumkunsten bezig zijn.

De intercontinentale aanpak speelt binnen het project een belangrijke rol. In samenwerking met theatergezelschap 7 stages uit Atlanta wordt Bootcamp dit jaar voor de achtste keer uitgevoerd. "Voor een culturele instelling van bescheiden omvang is een duurzame samenwerking met de VS niet vanzelfsprekend, ik ben daar trots op!", aldus Lammers.

Tickets voor de eindvoorstelling zijn € 10,- en te koop via www.duycker.nl