• Paul Bergen

Tributebands eren muziekgeschiedenis

HOOFDDORP Door de jaren heen is er veel legendarische muziek voortgebracht. Niet gek dus, dat er steeds meer tributebands opkomen die hun favoriete muziek delen met andere fans. Poppodium Duycker gaat mee in de trend en met een nieuw seizoen voor de deur biedt zij een divers aanbod aan tributeavonden.

TRIBUTE TO COLDPLAY Er zijn tributebands en er is Coldplace. Op zondag 29 september spelen zij een volwaardige Coldplayshow in Poppodium Duycker. Van 'Yellow' tot 'Sky Full Of Stars', de heren spelen de sterren van de hemel.

ODE AAN START RAMONES Zaterdag 12 oktober worden de eerste drie albums van punkband Ramones integraal gespeeld. Los Ramoyes speelt debuutalbum 'Ramones', Hormones voert 'Leave Home' uit en het derde album 'Rocket to Russia' is voor de band Caponez.

HOMMAGE AAN FRANK ZAPPA Zappa staat als artiest bekend om zijn eigen kijk op rock, jazz en experimentele muziek. 2000 Motels brengt op vrijdag 25 oktober de welbekende Zappa-groove. De gitaarsolo's worden door het publiek niet van het origineel onderscheiden.

VIERING RORY GALLAGHER Band of Friends brengt op vrijdag 1 november geen eerbetoon aan blues/rock artiest Rory Gallagher. "Het is meer een een viering van zijn leven en de muziek" zegt bandlid Marcel Scherpenzeel, die heeft samengespeeld met Gallagher.

KLOON VAN TOOL Door metalfans wordt The Perfect Tool gezien als dé tributeband die het geluid en de sfeer van Tool evenaart. Mike Rock lijkt een kloon van leadzanger Maynard James Keenan. Compleet met spectaculaire projecties wordt op vrijdag 22 november een ode aan metal gebracht.

KRACHT VAN QUEEN Op 24 november brengt de band Vipers leadzanger Freddie Mercury tot leven. De stem van Giuseppe Maggioni lijkt angstaanjagend veel op die van Mercury. Vipers zet de tracks van Queen neer door de kracht van de muziek, de kledingstukken en de kapsels na te bootsen.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.duycker.nl.