Polderbewoners kunnen grofvuil straks kwijt in Lisse

HOOFDDORP Inwoners van Haarlemmermeer kunnen hun grofvuil binnenkort kwijt in de milieustraat van Lisse. Dat heeft wethouder John Nederstigt donderdag tijdens de raadsvergadering gezegd in antwoord op mondelinge vragen van fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP.

Van Bezooijen vroeg al jaren geleden of inwoners van de zogeheten dubbeldorpen langs de Ringvaart geen gebruik kunnen maken van de milieustraat aan de andere kant. Het raadslid kreeg geruime tijd geen antwoord op die vraag. Wel was duidelijk dat Heemstede bereid was om Haarlemmermeers afval in te nemen.

Wethouder Nederstigt zei donderdag dat Lisse en Hillegom aanvankelijk nee zeiden op het verzoek om ook Haarlemmermeerders toe te laten tot de milieustraat. De gemeente liet het echter niet bij zitten en zette druk op beide gemeenten om toch akkoord te gaan.

Dat heeft er volgens Nederstigt toe geleid dat er nu alsnog een akkoord ligt met Lisse. De enige hobbel is dat Lisse voor haar milieustraat een pasjessysteem heeft en dat moet worden bekeken hoe Haarlemmermeerders bij die werkwijze kunnen aanschuiven.

De gemeente Hillegom blijft vooralsnog dwarsliggen. Wethouder Nederstigt zegde de gemeenteraad toe dat de gemeente zich zal blijven inzetten om ook deze gemeente over de streep te trekken.