• Ton Dijkstra

'Poldertuin in Rijsenhout niet van de baan'

HOOFDDORP Het is nog wel degelijk mogelijk om de beoogde Poldertuin in Rijsenhout alsnog te realiseren. Dat zei wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening vorige week tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van berichten dat de gemeente een streep zou hebben gezet door het project.

De dorpsraad van Rijsenhout schreef eerder die week een brief op poten naar het college en de gemeenteraad, waarin de Rijsenhouters aangaven erg boos te zijn over de plannen voor het stuk grond naast de Bennebroekerweg waar de Poldertuin zou komen. Tomatenkweker Schenkeveld wil nu op die plek aan de slag.

De boosheid van Rijsenhout was voor HAP-raadslid Sophie van de Meeberg aanleiding om mondelinge vragen te stellen. Zij stelde dat de plannen voor de Poldertuin al uit 2007 dateren en dat het schrappen 'niet goed voelt'. "Hoe valt dit te rijmen met de ambitie voor goede participatie en waarom juist op deze plek?"

Wethouder Elzakalai zei dat het elke ondernemer vrij staat om plannen in te dienen. Volgens hem kan de tomatenkwekerij een enorme impuls betekenen voor Rijsenhout. Hij bestreed ook dat daarmee de Poldertuin van de baan is. "Die tuin kan nog wel degelijk een invulling krijgen."

PvdA-raadslid Mieke Booy vond dat de wethouder wel erg makkelijk over de kritiek uit Rijsenhout heenstapte. "U heeft wel een teleurstelling aan uw broek hangen." Elzakalai zei daarop dat inwoners nog steeds mogen meepraten om een mooie groene entree voor Rijsenhout te maken.