• Oud-adjudant van de politie Wim Jansen hijst samen met wijkagent Leroy Vrijhoef de vlag bij het gemeentehuis.

    Henk van Ommeren

Politie Halfweg verhuisd

HALFWEG De door de Rijkspolitie in 1966 gebouwde en in gebruik genomen politiepost aan de Julianastraat in Halfweg is na ruim 50 jaar opgeheven. Na het vertrek van de ambtelijke organisatie van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was er ruimte vrij gekomen voor een politiepost in het historische gemeentehuis.

Ter gelegenheid van de ingebruikname trok oud adjudant Wim Jansen zijn uniform na 30 jaar weer aan. Samen met wijkagent Leroy Vrijhoef werd de politievlag in de Julianastraat gestreken en overgebracht naar de nieuwe post. Onder begeleiding van een band gingen de genodigden naar het dichtbij gelegen gemeentehuis. Daar werd de vlag gehesen ten teken dat de nieuwe post in gebruik genomen werd.

Volgens teamchef Fred Roest zal op korte termijn ook de afdeling Handhaving van de gemeente Haarlemmermeer hier een plaats krijgen. Dit zal de samenwerking tussen beide diensten zeker verbeteren. De post zal voor ongeveer zeven agenten een uitvalbasis zijn. Er zal geen permanente bezetting zijn en bezoeken kan alleen op afspraak.