• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Politie Hoofddorp helpt bij aanhouding meisje (13) op A4

HOOFDDORP De politie heeft maandagavond 11 februari geholpen bij een bijzondere aanhouding. Agenten haalden rond 19.15 uur bij Leiderdorp een auto van de weg, bestuurd door een meisje van 13.

De Landelijke Eenheid Noordwest ontving maandagavond een melding over de vermissing van een 13-jarig meisje uit Amsterdam. Ze zou van huis vertrokken zijn met de auto van haar ouders. 

BRUGRESTAURANT Rond 19.10 uur zagen agenten het meisje rijden over de A4 bij het brugrestaurant bij Hoofddorp. Al snel bleek dat ze nog geen goede controle over de auto had, en voor de veiligheid ging de politie achter het meisje rijden om zo het overige wegverkeer te blokkeren. 

Nadat er ondersteuning kwam van de marechaussee en de politie Hoofddorp, kreeg de jongedame bij Leiderdorp een volgteken. Daar gaf ze in eerste instantie geen gehoor aan, waarop de politie de twee rechter rijstroken afblokte om het meisje tot stoppen te dwingen. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar haar ouders al op haar zaten te wachten. Het meisje heeft een bekeuring gekregen en er is een melding gedaan bij Veilig Thuis.