• ZHZActueel.nl

Politie lost waarschuwingsschoten

ZWANENBURG Een winkel aan de Zwanenburgerdijk is maandagavond overvallen. Rond 19 uur heeft een man een medewerker bedreigd en vervolgens is hij er met een geldbedrag vandoor gegaan in onbekende richting. De omgeving is door de politie doorzocht, maar helaas is de verdachte niet meer aangetroffen.

Rond hetzelfde tijdstip van de overval gingen er twee mannen vandoor in een lichtkleurige bestelbus. Aangezien de mannen in het busje er hardrijdend vandoor gingen, leek het of het om de overvaller op de winkel ging.

De politie heeft hierbij enkele waarschuwingsschoten gelost. Korte tijd later zijn twee mannen, 35 en 38 jaar uit Purmerend en Amsterdam, in de directe omgeving aangehouden. Zij hadden niets met de overval te maken, maar worden wel verdacht van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. In de kwekerij zijn bijna 650 planten aangetroffen en vernietigd. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

De politie vraagt getuigen die rond genoemd tijdstip van de overval of eerder op de dag verdachte voertuigen of personen in de omgeving van de Zwanenburgerdijk hebben gezien om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.