• Redactie

Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval

BADHOEVEDORP De politie is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeval op de A4 onder Badhoevedorp waarbij een 25-jarige Brit om het leven is gekomen.

Het ongeval vond plaats op zondag 1 januari tussen 21.45 en 22.35 uur. Het slachtoffer was samen met een collega uit geweest in Amsterdam. Voor de terugweg naar een hotel op Schiphol werd een taxi genomen. Volgens de verklaring van de taxichauffeur wilde de man op de A4 uit de auto. Toen het slachtoffer agressief werd, zette de chauffeur zijn auto op een pechhaven, vlak na het viaduct met de A9. Direct sprongen de inzittenden uit de taxi.

De chauffeur heeft vervolgens de politie ingelicht, deze trof op de A4, op de weghelft richting Amsterdam, een verwarde vrouw aan. Zij bleek later een van de passagiers van de taxi te zijn geweest.

Het slachtoffer werd de volgende morgen aangetroffen op het baanvak van het spoor, dat tussen beide weghelften van de A4 doorloopt. De man is vermoedelijk aangereden door een trein.

GETUIGENOPROEP De politie komt graag in contact met getuigen, zowel automobilisten als treinpassagiers, die beide personen lopend op de A4 richting Schiphol, of op het viaduct van de oude schipholweg / N232, of bij de spoorbaan hebben gezien. De politie is bereikbaar op 0900-8844.