• vvd

Politiek café VVD over terrorisme en vluchtelingen

HOOFDDORP De VVD houdt dinsdag 7 februari een politiek café over de thema's veiligheid, terrorisme en vluchtelingen. De gastsprekers deze bijeenkomst zijn Frederiek Schouwenaar en Sven Koopmans. De aanvang is 20 uur in Papa's Beach House aan de IJweg in Hoofddorp. Iedereen is welkom.

Frederiek Schouwenaar is sinds kort is senior adviseur bij de korpsstaf van de Nationale Politie. Zij verkoos die functie boven een plek op de kandidatenlijst van de VVD voor de komende Kamerverkiezingen.

Sven Koopmans uit Hoofddorp staat wel op die lijst, als kandidaat nummer 33. De Hoofddorper heeft ervaring opgedaan als vredesonderhandelaar bij de Verenigde Naties en heeft in het Midden Oosten en Afrika de wereld leren kennen. Ook zal geeft kolonel Hans Molenaar van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) een korte presentatie.

De bezoekers kunnen met deze gasten de discussie aangaan over het actuele onderwerp veiligheid. Hoe is het gesteld met de relatie van vluchtelingen en terrorisme en is het ontstane beeld terecht? De recente aanslagen op de kerstmarkt in Duitsland en de afgelopen tijd in Europa roepen veel vragen op. En hoe veilig is de luchthaven Schiphol en kan de marechaussee de veiligheid nog overzien? Is Nederland voldoende voorbereid op de dreiging van terrorisme? Die vragen kunnen dinsdagavond allemaal aan de orde komen.