• ANP Foto

Centrummanagement Hoofddorp: kogelbrief komt niet uit onze hoek

HOOFDDORP Centrummanager Sonja Olthuis uit Hoofddorp heeft negatieve reacties gekregen op het verhaal van winkelier Anand Khemai over de hetze die tegen hem wordt gevoerd. Volgens haar trekken mensen ten onrechte de conclusie dat zij verantwoordelijk is voor een kogelbrief die Khemai 5 december in zijn brievenbus kreeg.

,,Ik heb helemaal niks tegen de heer Khemai", zegt de centrummanager. ,,Ik wil ook niet in verband worden gebracht met een kogelbrief. Die komt gewoon niet uit onze hoek."

Olthuis pleit namens haar organisatie, de Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp-Centrum (SOHC), voor een integrale herontwikkeling van de Concourslaan en Tuinweg. Het plan van Khemai en zijn buurman Paul Bakker voldoet daar volgens haar niet aan.

"In het plan van Bakker ontstaat geen mooi aaneengesloten winkelbeeld, maar een hoek waar parkeerplaatsen en een inrit naar een parkeergarage ontstaan. Komend vanaf Polderplein en Markthof zie je geen winkels maar parkeerplaatsen. En dit terwijl de SOHC al jarenlang pleit voor verbetering van de winkelstraten Concourslaan en Tuinweg met meer winkelsfeer en 'shared space', waar de auto 'te gast' is, met minder parkeerplaatsen, meer wandelgebied, terrassen en groen."

Olthuis: "we willen dat Bakker en Khemai en zo spoedig mogelijk met KBWonen in gesprek gaan en er samen uitkomen, zodat een optimaal resultaat van herontwikkeling behaald kan worden en niet een gebroken winkelfront met parkeerplaatsen op een belangrijk bronpunt voor bezoekers vanuit het Polderplein."

Volgens Anand Khemai wordt er een hetze tegen hem gevoerd. De kogelbrief was een dieptepunt, maar volgens hem deden zich daarvoor ook al vreemde zaken voor. Zo kreeg hij ten onrechte bezoek van twee gemeentelijke inspecteurs.

Sonja Olthuis vindt dat Khemai ten onrechte in de slachtofferrol duikt. "De werkelijke slachtoffers zijn de winkeliers uit het gebied die al zo lang moeten wachten op renovatie."

Ook ontwikkelaar Kennemerland Beheer (KBWonen) stelt onaangenaam verrast te zijn door de berichtgeving over de kogelbrief. "Wij willen op geen enkele manier worden gekoppeld aan een kogelbrief", zegt Mark Meijer van de ontwikkelaar. "We weten niet waar die kogels opeens vandaan komen, maar wij nemen nadrukkelijk afstand."

Meijer zegt nog altijd een goede verstandhouding te hebben met de winkelier uit de Concourslaan, hoewel de verschillen van mening over wat er in het gebied moet gebeuren natuurlijk groot zijn.