• Gemeente Haarlemmermeer

College vraag hulp raad bij realisatie groenstrook in Rijsenhout

RIJSENHOUT Het college roept de hulp in van de gemeenteraad om een groengebied rond de tomatenkwekerij van Schenkeveld snel te kunnen aanleggen. Daarom wordt de raad deze week gevraagd om de verklaring van geen bedenkingen te steunen. Dat heeft wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke Ordening deze week gezegd tijdens het wekelijkse persgesprek.

Inwoners van Rijsenhout kwamen jaren geleden op het idee om een zogenoemde Poldertuin aan te leggen in hun dorp, vol biodiversiteit. Tot verdriet van de raad werd dat plan gedwarsboomd door de komst van de tomatenkweker. Het bedrijf kwam voor een deel op de beoogde locatie van de Poldertuin.

VERSNELD Als compensatie voor het schrappen van de Poldertuin is nu het plan opgevat om groenstroken aan te leggen rond Schenkeveld. Dat proces zou versneld kunnen worden als er geen bedenkingen worden ingebracht van tegenstanders. De gemeenteraad wordt nu gevraagd om daaraan mee te werken.

Sommige inwoners van Rijsenhout klaagden eerder over lichtoverlast van de tomatenkwekerij. Wethouder Sedee zei dinsdag dat het bedrijf volgens haar eigen waarneming inderdaad een zee van licht veroorzaakt. Klachten hebben haar echter nog nooit bereikt.

GRENZEN De wethouder heeft wel de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ernaar laten kijken. Die is tot de conclusie gekomen dat het licht van Schenkeveld binnen de wettelijke grenzen blijft.