• Rob Poppen

Raad wil onderzoek naar haalbaarheid camera's bij brengparkjes

HOOFDDORP Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid om op 'vuilhotspots' in de gemeente bewakingscamera's te plaatsen om het dumpen van afval tegen te gaan. Alleen GroenLinks en PvdA stemden donderdagavond tijdens de raadsvergadering tegen een motie van de VVD.

De VVD diende eerder een meer verregaande motie in, waarin het college werd opgeroepen om een proef met cameratoezicht te beginnen bij brengparkjes waar het afval zich geregeld opstapelt. Die overlast is veel inwoners een doorn in het oog, zei VVD-raadslid Mark Achterbergh-Copier, de initiatiefnemer van de motie.

IN GESPREK Wethouder Marjolein Steffens-van de Water reageerde met de boodschap dat zij al een tijdje 'met zichzelf en anderen' in gesprek is over hoe de overlast het beste kan worden aangepakt. De wethouder wil nog dit jaar met een voorstel naar de gemeenteraad komen.

Eerder zijn brengparkjes versierd met grastapijt en bloemetjes om de locatie een positieve uitstraling te geven. Dat heeft niet overal tot het gewenste resultaat geleid. Mensen blijven tot ergernis van velen hun ergernis dumpen.

GEEN BEHOEFTE Naar aanleiding van de mededeling van wethouder Steffens dat zij met een voorstel komt, paste de VVD haar motie aan. De wethouder beschouwde de motie als steun voor haar onderzoek. De fracties van GroenLinks en PvdA hadden geen behoefte aan de motie. De andere partijen in de gemeenteraad wel.