• pr

Post European Warehouse op Schiphol goed nieuws voor Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Wethouder Elzakalai van Haarlemmermeer is blij met de beslissing van het Amerikaanse ministerie van Defensie om alle reserve-onderdelen van F-35 toestellen in Europa op te slaan in een European Warehouse in Nederland.

Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie gisteren bekend. Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim vierhonderd F-35's voor de komende decennia. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt de opslag van de spullen.

Zo'n zeventig Nederlandse bedrijven profiteren ervan.

Dit European warehouse op het LCW krijgt een vooruitgeschoven post op Schiphol. Dit omdat vervoer niet alleen over de weg gaat, maar ook via de lucht. Met de door Nederland voorgestelde aanpak worden de logistieke kosten laag gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35 toestellen worden behaald. Vanwege de geïntegreerde aanpak koos het Pentagon voor het Nederlandse voorstel.

Wethouder Economische Zaken, Adam Elzakalai: "Met de komst van het European Warehouse op het Logistiek Centum Woensdrecht en de vooruitgeschoven post op Schiphol zet Nederland zich op de kaart van de logistieke wereldtop. Dat biedt ongekende kansen voor Schiphol en daarmee voor Haarlemmermeer. Dit is ontzettend goed nieuws voor de economie: van Nederland, van de Metropoolregio Amsterdam en natuurlijk voor Haarlemmermeer."