Presentatie van Haarlemmermeers kinderboek

HAARLEMMERMEER Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft een kinderboek gemaakt met verhalen over het kleinste monument van onze polder: het Witte Pomphuisje. Bewoners hebben hun verhalen en inspiratie gedeeld met schrijfster Patricia Kuiper. En nu ligt er, met gepaste trots, het boekje 'Er brand licht in het pomphuisje!' dat op zondag 22 november bij Boekhandel Stevens wordt gepresenteerd.

Tijdens de presentatie leest de schrijfster uit het boek voor aan kinderen. Kinderen en hun ouders zijn van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen van 14 tot 15 uur. Vanaf 15 uur zullen zowel de schrijfster als illustrator boeken signeren.

Dat het monumentje de fantasie prikkelt van jong en oud, blijkt uit een oproep onder Haarlemmermeerders die een aantal bijnamen opleverde als "Toilethuisje, Kabouterpaleisje en Heksenonderkomen". Op basis van de reacties schreef kinderboekenauteur Patricia Kuiper het spannende en sprookjesachtige verhaal 'Er brandt licht in het Pomphuisje!'. Het is prachtig geïllustreerd door Rosita van Eijsden en in boekvorm verkrijgbaar vanaf 20 november 2015. Dit boek, geschikt voor iedereen vanaf acht jaar, kon mede worden uitgegeven dankzij bijdragen van de Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer, PARK21. Zowel Rosita als Patricia zijn bij de presentatie aanwezig.

In 2014 kwam door een schenking het pomphuisje aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep in het bezit van de Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius. De stichting gaat het gemaaltje restaureren en heeft daarbij steun gekregen van de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Haarlemmermeer. De PC Hooft Groep heeft een bijdrage geleverd door het aanleggen van een voetpad vanaf de naastgelegen parkeerplaats.