Provincie alsnog akkoord met zonnepark bij Rijsenhout

RIJSENHOUT De provincie Noord-Holland is alsnog akkoord gegaan met de aanleg van een groot zonnepark langs de A4 bij Rijsenhout. De provincie heeft hiervoor een procedure bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State stopgezet, zo heeft ze woensdag bekendgemaakt.

Noord-Holland lag eerder flink in de clinch met de gemeente over de realisatie van het park. De provincie wees erop dat zonnepanelen in strijd waren met de bestemming van het gebied: glastuinbouw. Het zonnepark zou bovendien niet passen in de visie van Greenport Aalsmeer.

Het provinciebestuur is nu van gedachten veranderd doordat de stuurgroep Greenport Aalsmeer een positief advies heeft gegeven over het project. Het is de bedoeling dat het nieuwe park straks groene energie gaat leveren aan het naastgelegen glastuinbouwbedrijf.

De ommezwaai van de provincie is goed nieuws voor wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid. Hij zei vorig najaar in de gemeenteraad dat de milieudoelstellingen in Noord-Holland moeilijk kunnen worden gehaald als de provincie een stokje blijft steken voor elk duurzaam initiatief.