PvdA bezorgd over belabberde staat Vespohal

NIEUW-VENNEP De PvdA-fractie in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de belabberde staat van de Vespohal aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep. Raadslid Willem Klijn heeft het college er vorige week schriftelijke vragen over gesteld.

PvdA'er Klijn wijst er in zijn vragen op dat alle ramen van de hal zijn ingegooid, een deel van die ramen is dichtgetimmerd en er rondom het gebouw veel glas ligt. Verder zijn het schilderwerk en het dak volgens het raadslid in zeer slechte staat.

Begin dit jaar werd bekend dat zich een nieuwe huurder heeft gemeld voor de hal. Die wil belangstellenden vanaf volgend jaar na een ingrijpende opknapbeurt laten turnen en andere binnensporten laten doen.

De PvdA vindt dat eigendommen van de gemeente zoals de Vespohal goed onderhouden moeten worden. Willem Klijn wil daarom van het college weten waarom het onderhoud van de Vespohal is stopgezet. De PvdA'er is ook benieuwd wanneer de hal wordt opgeknapt en wat het college eraan gaat doen om verloedering van gebouwen van de gemeente voortaan te voorkomen.