PvdA bezorgd over veiligheid Schipholtunnel

HOOFDDORP De PvdA-fractie maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de Schipholtunnel. Dit naar aanleiding van berichten maandag dat het onderhoud van de tunnel ernstig te wensen overlaat. PvdA-fractieassistent Bert den Elzen heeft maandag direct schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Volgens een groot aantal deskundigen krijgt onderhoud van de Schipholtunnel onvoldoende prioriteit en dat kan desastreuze gevolgen hebben. Het aantal gebreken dat de afgelopen jaren in de bestaande tunnel van Rijkswaterstaat is geconstateerd is groot. Dit blijkt uit een inspectierapport dat in het bezit is van RTV Noord-Holland en EenVandaag.

In het rapport staat dat brandmelding- en brandblusinstallaties niet werken, camera- en omroepinstallaties kapot zijn en vluchtwegen lek waardoor er bij brand rook in de vluchttunnel kan komen. Het zijn slechts enkele van de tientallen gebreken in de tunnel. Veel van de installaties die levensreddend zouden moeten zijn, hadden al lang vervangen moeten worden, zo meldt het inspectierapport.

PvdA'er Den Elzen wil weten of het college al in overleg is met Rijkswaterstaat over de alarmerende berichten en wat het eraan gaat doen om de veiligheid van de Schipholtunnel te verbeteren.