PvdA gaat 8 maart op zoek naar sterke vrouwen

HOOFDDORP Sterke vrouwen gezocht. Dat is het thema van een avond van de PvdA op woensdag 8 maart in wijkgebouw De Nieuwe Silo in Graan voor Visch in Hoofddorp. De aanvang is 20 uur en de deur staat 19.30 uur open.

Het is niet toevallig dat de bijeenkomst op 8 maart is, want dan is het internationale vrouwendag. De stelling die avond is dat de helft van de bevolking uit vrouwen bestaat maar dit in het politieke landschap niet echt terug te zien is.

Wat houdt vrouwen toch tegen om politiek actief te worden? Bedrijven vrouwen politiek op een andere manier dan mannen? Nemen vrouwen andere beslissingen dan mannen? Wat is er nodig om meer (jonge) vrouwen politiek actief te laten worden?

Fractieassistent Wil Landzaat van de PvdA in Haarlemmermeer, oud-minister en oud-secretaris Tineke Netelenbos, Tweede-Kamerlid Amma Asante en het 13-jarige PvdA-lid Samya Sidali gaan in gesprek met elkaar en de mensen in de zaal over hun drijfveren. Samen kijken ze hoe ze, als tegenhanger van het 'old boys network', een 'sterk vrouwen netwerk' kunnen vormen.

Niet alleen vrouwen maar ook mannen zijn 8 maart van harte welkom in de Nieuwe Silo.