• Ton Dijkstra

PvdA: ook hulp voor moeders met kinderen uit Etta Palmstraat

HOOFDDORP De PvdA-fractie in de gemeenteraad vindt dat ook moeders met kinderen die tijdelijk in de opvang aan de Etta Palmstraat verblijven hulp moeten krijgen bij het zoeken naar een permanente woning. Dat stelt PvdA-raadslid Dicky Kerkhoff in een reeks schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het college van B en W stemde eerder deze maand in met de zogeheten ruggensteunregeling voor eenoudergezinnen die tijdelijk worden opgevangen en op zoek zijn naar definitief onderdak. Deze regeling geldt specifiek voor ouders met kinderen uit wooncomplex De Estafette aan de Fanny Blankers-Koenlaan. PvdA-raadslid Kerkhoff noemt de regeling 'een mooie geste'.

Tegelijkertijd vraagt de sociaal-democrate zich wel af waarom de regeling niet geldt voor ouders met kinderen uit het wooncomplex in de Etta Palmstraat. "Zij verkeren in exact dezelfde situatie als de eenoudergezinnen uit de Estafette." Volgens Dicky Kerkhoff staan ook deze ouders na twee jaar weer op straat als ze er zelf niet in slagen om woonruimte te vinden.

De PvdA vindt dat kinderen na een echtscheiding baat hebben bij rust, orde en regelmaat. Daarom zouden alle alleenstaande ouders met kinderen gebruik moeten kunnen maken van de ruggensteunregeling. Raadslid Kerkhoff wil graag weten wat het college daarvan vindt.