• Jan Aukes

PvdA vraagt naar onderzoek fietspad Spieringweg

CRUQUIUS De PvdA in de gemeenteraad wil van het college van B en W weten hoe het staat met het onderzoek voor een vrijliggend fietspad tussen de toekomstige wijk Wickevoort in Cruquius en Vijfhuizen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van PvdA-raadslid Dicky Kerkhoff.

De gemeenteraad heeft maart vorig jaar een motie aangenomen waarin om het onderzoek wordt gevraagd. De fietsroute langs de Spieringweg tussen Cruquius en Vijfhuizen zou op dit moment te onveilig zijn.

De vermeend onveilige fietsroute was voor inwoners van Cruquius een van de redenen om bezwaar te maken tegen Wickevoort bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die heeft het bezwaar vorige week echter van de hand gewezen. Volgens het hoogste bestuursorgaan van Nederland is er simpelweg geen ruimte langs de Spieringweg om een vrijliggend fietspad aan te leggen.

Raadslid Kerkhoff wil weten wat het college daarvan vindt. Daarnaast is zij benieuwd of er inmiddels een verkeerskundig onderzoek is gehouden voor de aanleg van een fietspad en wanneer dat onderzoek in de gemeenteraad kan worden besproken.