• Eigen foto

PvdA weer op de bres voor broedende vogels

HOOFDDORP De PvdA maakt zich opnieuw zorgen over broedende vogels in het Haarlemmermeerse bos als daar 21 en 22 april het populaire evenement Mud Masters wordt gehouden. De fractie is bang dat de ruim 14.000 deelnemers aan het spektakel de vogels niet met rust zullen laten. De PvdAers Willem Klijn en Bert den Elzen hebben het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

Mud Masters werd tot vorig jaar telkens begin maart gehouden. Dan is het broedseizoen nog niet begonnen. Doordat het in maart nog venijnig koud kan zijn, is het evenement sinds vorig jaar verschoven naar april. Dan zijn vogels al wel aan het broeden.

PvdA-raadslid Willem Klijn stelde begin vorig jaar tijdens de raadsvragen ook al mondelinge vragen over Mud Masters en broedende vogels. Wethouder Adam Elzakalai antwoordde toen dat de routes om de broedende vogels zouden worden heen gelegd. Hij zou er persoonlijk op toezien dat de dieren geen last zouden hebben van Mud Masters,

Klijn en Den Elzen willen van het college weten welke maatregelen er vorig jaar precies zijn genomen en of er een evaluatie beschikbaar is. De PvdA is ook benieuwd welke maatregelen er dit jaar worden genomen en of de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland daar ook bij betrokken wordt.