PvdA wil fietsbrug naast Sloterbrug

BADHOEVEDORP De PvdA wil dat er een nieuwe fietsbrug wordt aangelegd naast de huidige Sloterbrug. De brug naar Amsterdam is te smal en ondanks verkeerslichten onveilig voor fietsers. De PvdA vindt het van belang dat auto's en fietsers gescheiden de Ringvaart over kunnen steken.

De PvdA-fractie is ook niet erg te spreken over de nieuwe brug aan de andere kant van Badhoevedorp. Deze brug, die is gemaakt in verband met de omlegging van de A9 is volgens de sociaal-democraten te smal voor auto's om elkaar te passeren waardoor een gevaarlijke situatie kan ontstaan.

De Sloterbrug is aangelegd toen er nog niet zoveel verkeer was. Voor een enkele auto en een paar fietsers is de brug ruim genoeg. Maar al vele jaren is er te veel verkeers. Daarom zijn er verkeerslichten geplaatst die het autoverkeer moeten regelen.

Auto's kunnen maar van een kant tegelijk de brug op rijden. Intussen rijden fietsers wel van twee kanten tegelijk de brug op. PvdA-raadslid Willem Klijn: "Bussen en vrachtwagens moeten een enorme zwaai maken om de bocht te halen. Fietsers komen dan in de verdrukking."

Er doen zich veel angstige momenten voor op de brug. Daarom pleit de PvdA voor een aparte fietsbrug naast de bestaande brug. Willem Klijn denkt dat daarmee de meest voordelige oplossing voor de veiligheid en de krappe capaciteit te bereiken is. "Er is nu geen geld voor gereserveerd, maar de Stadsregio die over het wegennet gaat zou dat wel moeten doen." Klijn gaat verkeerswethouder Derk Reneman aansporen om dit samen met diens collega in Amsterdam te doen.