Quatrebras wordt 'villawijk met allure'

BADHOEVEDORP Een prachtige laan met aan weerszijden bomen als entree, een lommerrijk hofje en een rijke schakering aan openbaar groen. Het is duidelijk: de nieuwe wijk Quatrebras in Badhoevedorp wordt een luxe villawijk in de stijl van de mooiste wijken in Zuid-Kennemerland. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week ingestemd met het zogenoemde toetsingskader voor de wijk, een soort beeldkwaliteitsplan.

Quatrebras is één van de gebieden die kan worden ontwikkeld door de omlegging van de A9. De gemeenteraad ging al eerder akkoord met het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk. B en W hebben nu ook ingestemd met hoe de wijk er globaal komt uit te zien.

Het moet het paradepaardje worden van het nieuwe Badhoevedorp. Volgens wethouder Derk Reneman is de wijk straks vergelijkbaar met delen van Bloemendaal en andere groene buurten in Zuid-Kennemerland.

Het duurt nog even voordat Quatrebras daadwerkelijk kan worden gebouwd. Eerst moet de omlegging van de A9 worden afgerond en nog wat andere zaken worden doorgevoerd. Wethouder Reneman verwacht dat de realisatie in 2018 daadwerkelijk kan beginnen. "Het gaat een keer gebeuren."