Raad bang voor te hoge verwachtingen over centrumgebied

HOOFDDORP De gemeenteraad is bang dat bewoners en ondernemers uit het centrumgebied van Hoofddorp te hoge verwachtingen hebben van de ontwikkeling van het gebied. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat over Hoofddorp Centraal, zoals het project heet.

De raad sprak in juni ook al over Hoofddorp Centraal. Leden van de Belangengroep Stadspark en andere betrokkenen gingen toen met een kater naar huis, omdat ze meenden dat de politiek een heel andere kant uitwilde met het gebied. Bewoners en ondernemers waren juist na een intensieve participatieperiode tot een eigen advies gekomen en dit 'Advies van Buiten' werd in hun ogen onvoldoende omarmd door de politiek.

Diverse insprekers lieten donderdag weten niet gerust te zijn op de politieke reacties op het advies. "Ik hoop van harte dat we het verkeerd begrepen hebben", zei voorzitter Thijs Cappon van de stichting Tennishal Hoofddorp.

PvdA-raadslid Mieke Booij verwoordde tijdens het debat als beste waar volgens haar de schoen wringt. In het Advies van Buiten staan volgens haar zoveel stelligheden en ambities dat de raad er een beetje huiverig van wordt. "Sommige zaken kunnen misschien wel worden uitgevoerd, andere niet. Blijf vooral realistisch. We willen graag teleurstellingen voorkomen."

VVD-raadslid Pieter Jan de Baat deed het voorstel om een prijsvraag uit te schrijven onder ontwikkelaars om van het centrumgebied een fraai geheel te maken. Volgens hem kunnen daar mooie dingen uit ontstaan. Niet iedereen was even enthousiast over dit plan. Het idee van de VVD werd zelfs 'een klap in het gezicht van de participanten' genoemd.